Välkommen till förskolorna Ripan och Söderhavet! Vi ligger i området Hageby och har nära till natur och skog. Här på bloggen får du insyn i våra verksamheter. Vi hoppas att du ska bli nyfiken och inspirerad, lämna gärna en kommentar

måndag 22 februari 2016

Arbetsplatsträff för pedagoger på Ripan och Söderhavet


Allt är inte teknik…. Men väldigt mycket
Den 10 februari hade vi pedagoger på Ripan och Söderhavet, tillsammans med pedagoger från Önskestjärnan och Sadelmakaren, kvällsmöte med Workshops där vi inspirerades av teknik och provade olika tekniska lösningar. 
På våra enheter har vi Pedagoger som har ett särskilt ansvar för att driva Natur och teknik på förskolorna, dessa kallar vi Natur och Teknikpiloter. De hade tillsammans planerat denna kväll och  som inspiration inför detta fick piloterna åka till Fenomenmagasinet i Linköping på en heldags studiebesök.Vi är omgivna av teknik som vi använder dagligen och som vi behöver kunna förstå. 
Det är förmågor som även våra förskolebarn behöver utveckla. 

Vad säger förskolans läroplan?
Förskolan ska sträva efter att varje barn: 
-utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar.
- utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap

Just nu är vi mitt uppe i våra teknikfokus-veckor på förskolorna, fråga gärna era barn vad de har gjort och här på bloggen kan ni också följa en hel del saker som vi pysslar med just nu.
Nedan följer bilder av teknik som både vi pedagoger och flera av era barn har fått prova på.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar