Välkommen till förskolorna Ripan och Söderhavet! Vi ligger i området Hageby och har nära till natur och skog. Här på bloggen får du insyn i våra verksamheter. Vi hoppas att du ska bli nyfiken och inspirerad, lämna gärna en kommentar

fredag 27 oktober 2017

Vattendroppen får besök

   På tisdagen fick vi besök av gamla Vattendroppar, som numera går på Grässtrået.
Det blev ett glatt återseende med sång, fruktstund och lek!
   I onsdags kom "Mannen med den gula hatten" förbi. Han är ju vän med apan Nicke Nyfiken, men Nicke var inte med. Vi sjöng bl.a. "Tänk om jag hade en liten, liten apa" och "Skala banan" och en del barn passade på att krama om vår gula vän. Den stora gula hatten fascinerade barnen, så efter besöket, blev det en del prat om hattar och vi provade att rita gula hattar med kritor.
   På torsdagen gick vi till kanten av Vrinneviskogen, där det finns två kastanjeträd. På marken hittade vi många nedfallna löv, men också en hel del kastanjer, som vi tittade noga på. De var ju bruna som Babba! Barnen samlade ihop kastanjerna och vi tog med dem hem till förskolan. Hemma på Vattendroppen utforskade barnen kastanjerna ytterligare: tittade, kände, räknade, la mönster, rullade och ritade av.Trevlig Helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar