Välkommen till förskolorna Ripan och Söderhavet! Vi ligger i området Hageby och har nära till natur och skog. Här på bloggen får du insyn i våra verksamheter. Vi hoppas att du ska bli nyfiken och inspirerad, lämna gärna en kommentar

tisdag 24 april 2018

Polisbesök på Sandkornet


I vårt tema BARNENS RESA I  SAGANS UNDERBARA VÄRLD har barnen visat intresse för polisen och deras arbete. Vidare har barnen lekt tjuv och polis, genom att jaga varandra på förskolans gård samt att sätta tjuven i ett fantasifängelse. I en av sagorna som 4 barn skapade under höstterminen fanns en polis och polisbil med, vilket vi tror har väckts genom att vi ofta ser polisen i vårt närområde. Utanför förskolans fönster har de även poliskontroller regelbundet, vilket vi följer med stor entusiasm .
Poliskontroll utanför förskolans fönster.

Egentillverkad polisbil till sagan.


Igår fick vi polisbesök till vår förskola, där 3 poliser berättade om sitt arbete. Vidare fick vi se pistoler, skott, handklover, batong, handskar, hatt och ficklimpa, något som polisen bär på sig i sitt dagliga arbete. De berätta om olika uppdrag och besvarade barnens kluriga frågor kring polisens arbete. Ute på gården fick vi möjligheten att titta nära på polisbussen och all utrustning i den, något som barnen verkligen visade uppskattning kring. När de åkte ljöd sirenen och blåljuset lyste över vår gård... Tack för ert besök!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar