Välkommen till förskolorna Ripan och Söderhavet! Vi ligger i området Hageby och har nära till natur och skog. Här på bloggen får du insyn i våra verksamheter. Vi hoppas att du ska bli nyfiken och inspirerad, lämna gärna en kommentar

torsdag 31 maj 2018

Sandkornets vecka

OXELBERGSPARKEN
 Veckan började med en SOMMARUTFLYKT till Oxelbergsparken, där barnen hade med sig egen matsäck. Vi satt högt upp på en kulle i skuggan och åt tillsammans. Därefter lekte vi i den "nya" parken, där vi utmanades motoriskt i den höga rutschkanan. Vidare fanns det vattenbanor, karusell och kompisgungor.


Vi har även badat i vattenspridaren på förskolegården i denna underbara värme. Vidare har vi lånat böcker på biblioteket i Mirum, för att få nya böcker att läsa tillsammans med barnen. Vi tycker att det är viktigt att ge barnen en variation i böcker och att byta ut dem ofta.
SVAMPMÅLNING
Igår hade vi GÅRDSFEST för alla familjer, där resan i sagans värld var i fokus. Vi erbjöd målning på svampar, kasta boll på "Knacka på" dörrar och ankrace, genom att balansera en anka på huvudet. Barnen sjöng och vi hade en jätte trevlig kväll tillsammans. Tack alla som kom!!
BOCKARNA BRUSE
DÖRRARNA UR BOKEN "KNACKA PÅ"

    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar